De Groene Waaier is meer dan een vegetarisch restaurant.
Sinds de oprichting in 2005 van ons vegetarisch restaurant ‘De Groene Waaier’ in de Schoonmeersstraat te
Gent
proberen we meer te bieden dan enkel een restaurant ervaring. Ons ecologische concept biedt ook catering,
kookworkshops, Ayurvedische massage en consult aan. Zo willen we een inspiratiebron zijn voor een gezonde,
groene levensstijl.
Voor lekkere vegan gerechten ben je welkom bij De Groene Waaier. We specialiseren ons in de Ayurvedische
keuken (uitsluitend vegetarisch met veelal vegan opties), maar hebben ook veel mediterrane invloeden,
het
belangrijkste is dat het lekker is!
Het restaurant behaalt in 2011 de Bronzen Vork in het magazine ‘09-Zone’, nu’ Goesting’ genoemd.
Een aantal realisaties van De Groene Waaier, opgericht in 2000:
Consult Vegetarische maaltijden voor Stad Gent, ter gelegenheid van Biomarkt Zuid
Vegetarische kookworkshop voor organisaties, scholen, events zoals CVV- volwassenenonderwijs, Ziekenbond
Partena, Bond Moyson, OCMW Nieuw Gent, ABVV, ACV, Femma, Ele-Gent, Markant, Restaurant Lekker GEC,
Interculturele Centrale, Natuurwinkel ‘Today’ , Natuurwinkel ‘De Goede Aarde’ en voor
teambuildingactiviteiten,
vriendenclubs, vrijgezellenavond…
Catering voor Atheneum Voskenslaan, Freinetschool De Sterre-Spits, Vereniging Ecologische Land- en
Tuinbouw, EVA, Natuurpunt, School van Ayurveda, Yogasoma… en voor lentefeesten, trouwfeesten,
pensioenvieren…
Kruidenverhalen voor kinderen rond ‘Plantaardig Gezond’
Interviews voor radio 2 , Man Bijt Hond en De Stip
‘Pop up’ restaurant avant la lettre, op de Gentse feesten in 2000 en 2001
Optredens en tentoonstellingen van onder meer Derek, Steven De Bruyn, Ronny Verbiest, Antje De Boeck,
Bram Eliaert, Inge Dewaele, Lieva Van De Vijver
Over de oprichtster, Karin Heirbaut:
Regentes, Ledeganck, Gent
Geschoold in makrobiotiek, shiatsu, voetreflexologie , Oost-West centra